Kas

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde İstanbul’da geçer. Dönemin sadrazamı Mustafa Paşa’nın vekilharç kâtibi Musa Efendi, Padişah’ın fermanı ile darağacına asılır. Asıldığı ağaç ağırlığına dayanamaz ve Musa Efendi düşer…

Onun ölümden kurtulduğunu gören cellat, verilen emri bir kere yerine getirdiği için ikinci kez Musa Efendi’yi asmaz ve onun canını bağışlar. Musa Efendi şaşkınlığından delirince, “deliyi affedelim” diye ferman buyurulur. Musa Efendi bir süre tımarhanede kalır. Delileri eğlendirmek için muskalar yazar. Tesadüfen delilerden biri iyileşince, herkes derdine çare bulması için Musa Efendi’ye gelmeye başlar. Musa Efendi’nin adı artık halk arasında Fermanlı Deli Hazretleri olarak anılır ve her derde çare bulduğuna inanılır.

Yazan: Musahipzade Celal

Yönetmen: Altuğ Görgü

Kas

Bursa Anadolu Lisesin´de çalışan ve emekli olmuş öğretmenlerimiz için geleneksel olarak düzenlediğimiz yemekten geriye kalan kareler.

Kas

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullarda görevli idareci, öğretmen ve personeller arasında birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla “Okullar arası Voleybol Turnuvası” düzenlenmiştir. 20 takımın kıyasıya mücadele ettiği turnuva, Bursa Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleşmiştir. Turnuvaya Osmangazi Kaymakamımız Sn. Zafer ORHAN, Osmangazi Emekli Kaymakamı Sn. Osman TAŞTAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Gürhan ÇOKGEZER, Osmangazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Müdürü Sn. Mahir ÜNLÜ, Şube Müdürlerimiz Sn. Kadir YIKILMAZ, Rasim ALKAÇ, Metin LEVENT ve Mustafa SAYIN katılmışlardır. Zevkli ve çekişmeli maçların oynandığı turnuvanın finalinde Yunuseli Şehit Gürcan Ulucan İlkokulu ile Erdem Bayazıt Ortaokulu takımları karşılaştı. Renkli görüntülere sahne olan mücadele sonunda rakibini 3-1’lik setlerle yenen Erdem Bayazıt Ortaokulu şampiyon olurken, Yunuseli Şehit Gürcan Ulucan İlkokulu 2.(ikinci), Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3.(üçüncü) olarak başarı elde etmişlerdir.

Turnuvada Şampiyon olan Erdem Beyazıt Ortaokuluna kupa ve madalyalarını Osmangazi Kaymakamımız Sn. Zafer ORHAN verdi.