Mrt

Bursa Anadolu Lisesi 1. Balıkesir'de düzenlenen Okul Sporları Satranç ♟ Yarışması Gençler Genel Grubu Marmara Bölge 1. si oldu. Sivas'ta yapılacak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. Okulumuz öğretmeni Remzi Güngör'ü ve Finalist öğrencilerimiz; Efe Cora,Ömer Melih Sarıdağ,Talha Güneş Türk ve Mustafa Yalın Gündoğdu'yu başarılarından dolayı BAL Ailesi olarak kutluyoruz.

Mrt

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Tayyare Kültür Merkezi'de sahnelediği "İstiklal Yolunda" oyununu Bursa Anadolu Lisesi öğrencileri izledi. Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz.

Mrt

Orman haftası nedeniyle Bursa Anadolu Lisesi öğrencileri, Mudanya Göynüklü yöresinde onlarca fidanı toprakla buluşturdu.

Mrt

Tarihe şan ve şeref katan zaferler asil milletlerin eseridir. 18 Mart 1915'de Mehmetçik tarihî Gelibolu Yarımadası'nı yedi düvele dar ederek Birinci Cihan Harbi'nin en destansı başarısını kazanmıştır. Bu başarı Osmanlı Devleti'ne hayatiyet, Türklüğü de yeni bir diriliş imkânı sağlamıştır. Milli Mücadele Hareketi bu yeni dirilişin adı olmuştur. 107 yıl önce "Çanakkale geçilemez" diyen Türkler, yirminci asrın en genç ve dinamik cumhuriyetini kurarak mazlum milletlere yol gösterici olmuşlardır. Bu anlamlı günde bizlere bu cennet vatanı hediye eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Aziz hatıranız daima yüreğimizde yaşayacaktır.

Mrt

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Dairesinin düzenlediği Genç Hackathon yarışmasında Bursa Anadolu Lisesi 3. Olmuştur. Okulumuzu temsil eden öğrencilerimiz Enderhan Osma,Duru Mina Çalışkan,Emir Bahadır Özcü,Rabia Eslem Baltacı,Emek Deniz Efe'yi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Mrt

53.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışmasında 10. Sınıf öğrencimiz Ali Talip UYAN Fizik alanı 3.sü, 11. Sınıf öğrencimiz Özge YAVAŞ Kimya alanı 3.sü oldular. Öğrencilerimizi tebrik eder başarıların devamını dileriz.