T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Bursa Anadolu Lisesi

Heritage Of My Country

Okulumuzda Türkiye, Hırvatistan, Arnavutluk, Gürcistan'dan bir kaç okulun ortaklığıyla yürütülen "HERITAGE OF MY COUNTRY"(Ülkemin Mirası) eTwinning projesine  Mart ayında tüm ortakların katılımıyla yapılan bir zoom toplantısıyla başlamıştır. Bilgilendirme toplantısının ardından tüm ortakların bir araya geldiği ayrı zoom toplantıları yapılmıştır. Katılımcılar Web 2 araçlarından faydalanarak oluşturdukları video ve görsellerle kendilerini, okullarını ve projeyi tanıtmışlardır.Süreç içerisinde öğrencilerimiz kurulan uluslararası takımlar halinde araştırma,sunum ve çalışmalarına devam etmiş, logo, poster yarışmalarına katılmış, ülkemizi, şehrimizi, okulumuzu diğer ortaklara tanıtmışlardır. 

Uluslararası projemizde ki amacımız, farklı kültürlerden öğrencileri bir araya getirerek, kültürlerarası etkileşimi sağlamak ve çeşitlilik içinde birlik olabilme duygusunu yaşatmak, öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmek, bu konuda ki özgüvenlerini ve heveslerini arttırmak,21.yüzyıl becerileri olan ve 4C diye adlandırdığımız Critical Thinking (Eleştirel düşünme),Creativty(Yaratıcılık) ,Communication (İletişim) ve Collaboration(İşbirliği) becerilerini kazandırmak, öğrencilerimiz arasında Web2.0 araçları kullanımını yaygınlaştırmak ve tabi ki özellikle bu pandemi sürecinde öğrencilerimizin iletişim, sosyalleşme, öğrenme ve üretkenlik becerilerini sürdürmelerine yardımcı olmaktır.

 

Projeye, İngilizce Öğretmenlerimiz Pınar Ünal Akpınar, Meltem S. Kaymakçı, Ebru Aydemir 3 ayrı öğrenci grubu ile yürütmektedir. Projemize tamamıyla gönüllülük esasına dayalı olarak katılan ve özveriyle çalışan bu öğrencilerimize katkılarından, velilerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Pınar Ünal Akpınar05-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-202305-05-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.05.2023 - Güncelleme: 05.05.2023 15:33 - Görüntülenme: 92
  Beğen | 0  kişi beğendi