''Mother Earth''(Toprak Ana ) E-Twinning Projemiz

Dünya nüfusunun artışı ve teknolojinin 20. ve 21. Yüzyıllarda hızla gelişmesi enerji ihtiyacını arttırmıştır. Çevre bilincinin de bu ihtiyaçlarla birlikte gelişmesi doğal dengeyi korumamıza yardımcı olacak en önemli araç olduğundan kuruculuğunu Bill MOLLİSON'un yaptığı ''Permakültür'' ün temel ilkelerini hayata geçirmek projemizin hedefidir. Permakültürün temel amacı; doğal ekosistemlerdeki çeşitliliğe önem vererek istikrarlı, çevresel değişimleri göz önünde bulunduran ekolojik ve sürdürülebilir bir sistem oluşturmaktır.

Projemize permakültürde ilk adım olan kompostlama işlemi ile başlanıldı. Covid-19 Pandemi sürecinde öğrencilerin balkonlarında veya bahçelerinde soğuk kompost ( verimli toprak) hazırlamaları sağlandı. Daha sonra hazırladıkları kompostta nane, adaçayı, lavanta gibi bitkiler ekerek bitki gelişimini gözlemlemeleri istendi. Böylece öğrencilerimizin zamanı verimli kullanmaları ve çevre bilinci geliştirmeleri amaçlandı.

Proje Ekibimiz:

Uluslararası nitelik taşıyan projemizde 12 ortak bulunmaktadır. Ortaklarımız İspanya, İtalya, Kuzey Makedonya, İstanbul ve İzmir'deki okullardandır.  Toplamda 12 öğretmen, 189 öğrencinin yer aldığı projemiz, okulumuzda Biyoloji Öğretmeni Ayşe ORHAN tarafından yürütülmekte olup projede görevli olan 3 öğrenciden biri 10.sınıfta ikisi 11.sınıfta öğrenim görmektedir.

22-03-202122-03-2021

Yayın: 22.03.2021 - Güncelleme: 06.10.2021 10:11 - Görüntülenme: 119