T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Bursa Anadolu Lisesi

TANIYORUM, TANITIYORUM

TANIYORUM, TANITIYORUM”

          Okulumuz İngilizce öğretmeni Özlem BOLAT Türkiye, İspanya, İtalya, Litvanya, Portekiz, Romanya ve Ukrayna ortaklı “I KNOW , I’M INTRODUCING ”adlı eTWINNING projesinde yer almakta ve öğrencileri aktif olarak çalışmaktadır.

          Bu projede 9/B sınıfından Mustafa B., Ali Emre P., Tuqa A.Z., Miray Nisasu S., Ada Nisa S., Yiğit B.  isimli 6 öğrencimiz yer almaktadır. Projede görevli olan öğrenciler yaşadıkları şehirleri, okulları, ülkelerin kendilerine has bayramlarını-geleneklerini tanıtmaları, farklı ülkelerdeki gençlerin tanışmaları ve yabancı dil yeteneklerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

          Proje öğretmenleri olarak tanışma toplantımızı yaptık, projenin genel detaylarını ve yapılacakları konuşup karar altına aldık. Veli izin dilekçelerimizi sisteme yükledik. Projenin öğretmen ve öğrenci ön anketlerini hazırlayıp, sonuçları grafik olarak paylaştı. Hemen akabinde proje logomuzu ve posterimizi belirlemek amacıyla yarışmalarımızı yapıp logo ve posterimizi seçtik. İkinci toplantımız tüm ortakların ve projede yer alan öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Uluslararası bir proje olduğundan dolayı projede yer alan yabancı ortaklarımız EASTER-PASKALYA BAYRAMINI, Türkiye’den katılan okullarla beraber bizde de yakın zamanda kutlanılan RAMAZAN BAYRAMIMIZI tüm yönleriyle tanıttık. Bununla beraber, yine yakın dönemde Projede yer alan öğrencilerimiz okullarını ve şehirlerini tanıtan videolar hazırladılar. Ayrıca  “19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ” münasebetiyle de yine bir tanıtım ve bilgilendirme videosunu beraberce hazırlamışlardır. Onlarca öğrencinin katıldığı bu projede “ SAFE INTERNET –Güvenli İnternet ” kullanımı için de ortak bir çalışmaya katılınmış tır. Yine ortak bir çalışma olarak da “ VIRTUAL  EXHIBITION – Sanal Sergi ” hazırlanarak yaşadığımız kentlerle ilgili sanal bir sergi hazırlanarak kültürler arası tanıtım çalışmasına da katılınmıştır.

            Projemiz süresince ESEP Platformunda çalışmalarımızla ilgili paylaşımlar yapılmış ve yapılmaya da devam etmektedir. Sisteme erişimle ilgili olarak küresel anlamda zaman zaman problemler yaşansa da öğrencilerimiz İngilizcelerini kullanarak tüm çalışmalara katılmaya, üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye, diğer öğrencilerle haberleşmeye , toplantılara katılmaya devam etmektedirler.

Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.

 

Özlem Bolat

30-05-202330-05-202330-05-202330-05-202330-05-202330-05-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.05.2023 - Güncelleme: 30.05.2023 14:02 - Görüntülenme: 75
  Beğen | 21  kişi beğendi