Tubitak 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye Finaline Kaldık

TÜBİTAK 2204 C LİSE ÖĞRENCİLERİ KUTUP ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI ÖN DEĞERLENDİRMELERİ SONUÇLANDI

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye finaline kalan projeler açıklandı. Türkiye genelinde resmi ve özel kurumlardan toplam 80 proje ön değerlendirmeyi geçebildi.

2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışmasının amacı, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri, Antarktika ve Arktik bölgelerde kutup bilimleri konusunda çalışmalar yapmaya teşvik etmek ve bu alanda yapılacak çalışmalarla ülkemizin gelecekte uluslararası bilimsel çevrelerde önde gelen ülkelerden biri haline gelmesini sağlamaktır.

Danışmanlığını Biyoloji Öğretmenimiz Ayşe ORHAN'ın yaptığı, okulumuz öğrencilerinden Pelin SAĞDİLEK'in ''Okyanus Okuryazarlığı'' projesi Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanmıştır.

Öğrencimizi tebrik ediyor ve Türkiye Finalinde başarılar diliyoruz.

12-05-202112-05-2021

Yayın: 12.05.2021 - Güncelleme: 12.05.2021 15:17 - Görüntülenme: 341